MANOLO BLAHNIK VE SVATEBNÍCH DORTECH

 

Pokud jste si mysleli, že současný dortový design není umění, neviděli jste ještě díla Ron Ben Israela.

Slavného návrháře překrásných botiček známe asi všichni, ale slyšeli jste už o tomto výjimečném cukrářském mistrovi, kterého právem přezdívají  MANOLO BLAHNIK ve svatebních dortech?

Po zhlédnutí jeho excelentní práce není těžké uhádnout proč…

Ron Ben Israel je americkým cukrářským mistrem žijícím v New Yorku a jeho speciality a svatební výtvory jsou pravidelně uváděny v národních periodikách, včetně Martha Stewart Weddings, Brides Magazine a New York Magazine a prominentně zvýrazněny v knihách, jako je Vera Wang na Weddings.

A jak to celé začalo?

Když si většina vrstevníků v jeho věku hrála na písku, geniální cukrář Ron Ben-Israel upřednostňoval sledování kulinářské kouzla jeho „vídeňské“ matky, když šlehala vejce do pěnových pusinek nebo přeměnila těsto na éterický jablečný závin. "Byl jsem okouzlen," říká. "Sledování procesu přeměny ovoce na želé bylo fascinující. Ale v té době bych nehádal, že umění a věda pečení se stane mojí životní vášní."

Rozhodně je to vášeň. Ron je ohnivý, když mluví o pečení a vytváření jeho mimořádných sladkostí. Jeho oddanost umění je úctyhodná a radostná zároveň. Pokaždé, když vytváří dort - a ve své kariéře navrhl již tisíce úžasných, jedinečných gateaux - je tak nadšený, jako by to bylo jeho první mistrovské dílo.

 "Každý dort je jako představení. Můj tým a já se cítíme jako při premiéře každý víkend.“


Ron dobře zná význam slova premiéra. Jako bývalý tanečník se zamiloval do čokolády na turné v Kanadě a s typickým odhodláním vyměnil baletních boty za šlehání a špachtle. Naštěstí kázeň, kterou získal v letech důkladného tréninku a výkonů a během své vojenské služby v izraelské armádě mu pomohla při svém novém povolání. Stejně jako mnoho aspirujících kuchařů cestoval do Francie a učil se v Cannes, Beaujolais a Lyons.

Nakonec New York poskytl Ronovi nejvíce vzrušující a náročné místo pro jeho kulinářské vize. Jeho umění se stalo legendárním a stal se opravdovým americkým dortovým mistrem, kouzelníkem a miláčkem průmyslu. "Původně jsem chodil do umělecké školy, abych studoval scénografii, ale nahradil ji tanec . A teď je to fondant a dort. Jsem velmi rád, že kuchyně a já našli jeden druhého. Jsem tam, kde jsem měl být. "

A tak dnes tento mistr cukrář tvoří choreografii z cukru. Jeho specialita a svatební výtvory jsou pravidelně uváděny v národních periodikách, včetně Martha Stewart Weddings, Brides Magazine a New York Magazine a také jsou prominentně zvýrazněny v knihách, jako je Vera Wang na Weddings.

A malá ukázka jak takové překrásné umělecké dílo vzniká:

 

zdroj: weddingcakes.com,harpersbazaar.com,youtube.com

Tým FS

kontakty